Nettiajan kansalaisyhteiskunta

Aktiivinen kansalaisuus, mahdollistava hallinto, osallistuminen, lähidemokratia, organisaatiorajat ylittävä yhteistyö, vertaistuotanto, joukkovoima… Netin kehitys kiistämättä luo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ihmisille vaikuttaa heitä kiinnostaviin asioihin ja omaan ympäristöönsä. Oman äänen kuulumisen ei tarvitse olla vain äänestämistä, eikä vaikuttamisen tarvitse olla vain mielipiteiden ilmaisua. Yhteiskunnallinen osallistuminen se voi olla aktiivista toimintaa, jonka organisoinnissa verkko on hyvä apuväline. Teknologia tuo mahdollisuuksia, mutta toimivat toteutukset lähtevät ennakkoluulottomista uuden kokeilijoista.

Tämä blogi toimii alustana tiedonkeruussa. Mitä kukakin Suomessa tekee nykyaikaisen kansalaisvaikuttamisen saralla? Mikä toimii, mikä ei toimi, miten netin tuomat mahdollisuudet ovat muuttaneet ja tulevat muuttamaan ihmisten osallistumista heitä koskevien asioiden päättämiseen ja toteuttamiseen, vai muuttuuko mikään?

Tietoja aiheesta apoikola

Open data advocate from Finland

Yksi vastaus aiheeseen Nettiajan kansalaisyhteiskunta

  1. Rodney sanoo:

    Koska olen saanut se4hkf6postiin koemmntteja graafiin liittyen, niin te4hdenne4n nyt viele4, ette4 te4sse4 vaiheessa ennen vaaleja kysymys on VAPAAEHTOISISTA ilmoituksista.Vasta 1500€ ylitte4ve4t lahjoitukset pite4e4 ilmoittaa te4sse4 vaiheessa ja vaalien je4lkeen le4pi pe4e4sseiden pite4e4 ilmoittaa loput. Lise4ksi kuulemma VTV:n palvelun suhteen on ollut ongelmia ja ilmoituksia on senkin takia je4e4nyt matkan varrelle.Ne puolueet, joiden palkki ei te4sse4 nouse korkealle eive4t siis ole tehneet mite4e4n rikollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>