Eduskunnassa verkkovaikuttamisesta

Ari Tammi (Verkkodemokratiaseura) Eduskunnan verkkolähetyksessä 1.6.2010 Kuva: Tuija Aalto (Flickr)

Tiistaina 1.6.2010 Eduskunnassa (ja verkossa) järjestettiin ’Vaikuttaminen verkossa, uusia mahdollisuuksia kansalaisille’ –seminaari. Onnistuneen ja yleisöä kiinnostaneen tilaisuuden järjesti Eduskunnan tietoyhteiskuntaryhmä, Eduskuntatiedotus ja Tieke. Paikan päällä yleisöä oli 97 henkeä. Verkkolähetys avattiin noin 4 000 kertaa, Qaikun Seminaarikannussa on seminaarin viestiketjussa 237 kommenttia.


Tilaisuuden ohjelma ja linkit seminaarissa pidettyihin esityksiin

Verkkodemokratian kehittämistä ajetaan niin Suomessa kuin EU:ssa monissa projekteissa. Olennaista on kuitenkin huomata, että verkkodemokratia on vain väline, joka tukee ja tehostaa demokratiaa. Teknisiä ratkaisuja tärkeämpää onkin hallintokulttuurin muutos: tietoa tarjotaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja valmistelun läpinäkyvyyttä parannetaan. Toteuttamalla asennemuutos hyödyntäen verkon mahdollisuuksia, voidaan vahvistaa demokratiaa ja palauttaa kansalaisten kiinnostuksen päätöksentekoon

15.30 Jyrki J.J. Kasvi – tilaisuuden avaus
15.40 – 16.00 Tuija Brax, oikeusministeri
16.00 – 16.20 Eppie Eloranta, toiminnanjohtaja, TIEKE
16.20 – 16.40 Mika Mannermaa, dosentti, Futures Studies Mannermaa Oy
16.40 – 17.00 Tauko
17.00 – 17.20 Sari Aalto-Matturi, neuvotteleva virkamies, Oikeusministeriön demokratian vastuualue
17.20 – 17.40 Ari Tammi, puheenjohtaja TL, FM, Suomen Verkkodemokratiaseura ry
17.40 – 18.00 Kristiina Luukkonen, johtaja, Tieto
18.00 – 18.50 Keskustelua
18.50 – 19.00 Puheenjohtajan yhteenveto, Jyrki J.J. Kasvi, kansanedustaja, Eduskunta
19.00 Tilaisuus päättyi

Tietoja aiheesta apoikola

Open data advocate from Finland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>