Pikkuparlamentti.fi

Rakennamme uudenlaista, politiikkaan keskittyvää keskustelufoorumia ja blogipalvelua osoitteeseen http://www.pikkuparlamentti.fi/. Sivustolla käyttäjät voivat lukea, kirjoittaa ja kommentoida kotimaan politiikkaan liittyvistä asioista sekä luoda muille käyttäjille äänestyksiä.

Aloimme sivuston suunnittelemisen keväällä 2009. Olimme turhautuneita siihen, että kunnollista yhteiskunnallista keskustelua aiheesta kuin aiheesta on vaikeaa löytää netistä. Keskustelufoorumien keskustelut ovat hajanaisia, ja yhteiskunnallisia aiheita niistä löytyy lähinnä sattumalta. Tiedotusvälineiden kommentti- ja keskusteluosastoilla on kiivasta joskaan ei kovinkaan asiantuntevaa keskustelua. Niissä ihmiset kommentoivat usein hätäisesti kyhättyä uutista sen sijaan että keskustelisivat harkiten asiasta keskenään. Lisäksi tiedotusvälineiden keskustelut häviävät nopeasti uutisvirtaan, koska kuten vanha viisaus kertoo, mikään ei ole yhtä vanha kuin eilinen sanomalehti. Asiantuntevaa poliittista ja yhteiskunnallista verkkokeskustelua tapahtuu blogeissa, mutta niissä on yksi vika. Tiettyä keskustelunaihetta etsiessä täytyy tietää, mistä se löytyy ja milloin se on kirjoitettu.

Lähdimme miettimään sivustoamme mielessämme nämä ongelmat. Halusimme luoda tasapainoisen sivuston, jonka suuri arvo ei ole uutismaisessa ajankohtaisuudessa vaan asioiden löydettävyydessä. Sivusto on myös pyritty toteuttamaan tasapainoiseksi siten, että kaikki politiikan aihealueet tulevat esille eivätkä suosituimmat aiheet pysty hautaamaan muita alleen. Sosiaalisen median kehityssuunnat ovat olleet ohjaamassa sivuston kehityssuuntaa. Kehitystyö on jatkuvasti käynnissä ja varastossa on vielä korillinen käyttämättömiä ideoita.

Tavoitteenamme on saada Pikkuparlamentti.fi tunnetuksi ensi sijassa suomalaisen politiikan ammattilaisille ja politiikasta syvemmin kiinnostuneille ihmisille. Verkkopalvelun kehittämiseen ei ole käytetty ulkopuolista rahoitusta, olemme siis sekä taloudellisesti että poliittisesti sitoutumattomia.

Nettiajan kansalaisyhteiskunta -päivän minisession tarkoituksena on löytää kontakteja muihin toimijoihin, joiden kanssa on mahdollista tehdä yhteistyötä käytännön tasolla. Mikäli tunnet että projektillasi on potentiaalia esimerkiksi markkinoitavaksi julkiselle sektorille ja uskot että yhteistyö muiden, toisiaan täydentävien projektien kanssa hyödyttäisi myös omaasi, tule esittäytymään niin pohditaan asiaa yhdessä.

Tampereelle olemme tulossa positiivisin odotuksin ja avoimin mielin. Yhteistyökumppanuus muiden kaltaistemme toimijoiden kanssa on meille tavoittelemisen arvoinen asia. Nappaa hihasta tai heitä meilillä niin jutellaan lisää.

Pikkuparlamentti.fi -verkkopalvelun takana ovat Jaakko Hilke, Elmeri Härkönen ja Karo Kosonen.

info@pikkuparlamentti.fi

3 Responses to Pikkuparlamentti.fi

  1. Pingback: Tunnelma tiivistyy | Mahdollista

  2. Pingback: Verkkodemokratia kaupungeissa [JULKINEN DRAFT] | Mahdollista

  3. MacAllister sanoo:

    I think I can see a personal style delivopeng here not sure yet, but there is a certain something that says taken by J.Lopperi I took the time to go thru some of your older pics just to make sure I’m not seeing something that is not there. I can see it. Trust me. Anyhow, going thru older pics, I noticed a comment on swamp fashion I think that should be taken a few steps further, let’s trade ideas on the subject at our next coffee meeting, shall we?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>