Apps4Finland -Doing good with open data

Toista kertaa järjestettävän Apps4Finland-kilpailun tavoitteena on löytää uusia tapoja hyödyntää julkishallinnon avoimia tietovarantoja, ja konkretisoida vilkkaasti käynnistynyttä keskustelua aiheesta. Tämän vuoden kilpailu suunnataan yksityisten ideanikkarien ohella myös yrityksille. Kilpailun pääorganisaattorina toimii Suomen Verkkodemokratiaseura ry.

Tänä vuonna kilpailuun keräsi 30 työtä. Apps4Finland tuomaristo kokoontui ensimmäisen kerran keskiviikkona 15.9. Tuomaristo valitsi finalistit, jotka tullaan palkitsemaan 7.10. MindTrekissä. Yleisöäänestys on käynnissä ja äänestyksiä on tullut jo lähes 300. Yleisöäänestys päättyy 6.10.2010 klo 18:00.

Tässä finalistit, (TOP-3, sekä kunniamaininnat) sarjoittain satunnaisessa järjestyksessä:

Yritysten sovellussarja:
DataSuomi.fi
Pikkuparlamentti.fi
Tässä.fi

Yksityisten sovellussarja:
Junat Suomessa
Koirankakkaroskis.fi
Sivulista.fi
Eduskuntarajapinta, äänestyskone ja visualisointipalvelu
HelMet Viivakoodinlukija
Kansanmuisti

Ideasarja:
Kyyti
Carnegie
Karttavahti
LiveInfoBoard

Onnittelut kaikille finalisteille, kiitos kaikille osallistumisesta ja paljon tsemppiä yleisöäänestykseen.

Apps4Finlandilla on työpaja Nettiajan Kansalaisyhteiskunta -tapahtuman yhteydessä klo 9.30 – 11.00. Tämän vuoden kilpailussa on useita samaan aihepiiriin/dataan liittyviä töitä esim. Eduskunta, reittiopas, maisema/kaavoitus jne. Työpajassa on mahdollista etsiä yhteistyömahdollisuuksia eri toimijoiden välillä. Tarkoituksena tutustuaja tavata kilpailuun osallistujia sekä tehdä avoimen datan ekosysteemiä näkyväksi. Työpaja toteutetaan, kuten koko päivä, rennossa ja dialogisessa hengessä.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita työpajaan, nähdään leirinuotiolla!

Keltaisin tervesin,

Ville Keränen

Apps4Finland kilpailukoordinaattori

Monkey Business

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>