Minisession pohjustus: Miten houkutella nuoria viranomaisten verkkopalveluiden pariin

Tervehdys Duurista!

Helsingin työvoiman palvelukeskus on moniammatillinen työyhteisö, jossa toimii niin sosiaalitoimen, työhallinnon, terveyskeskuksen kuin kelan ammattilaisia. Asiakaskuntamme koostuu alle 30-vuotiaita työelämästä syrjäytyneistä nuorista, joita yritämme saattaa työhön tai koulutukseen.

Koska tavoitettavuus on mitä on ja palveluita tulee nopealla aikataululla, nuoria ei saada kiinni koska puhelinnumerot vaihtuvat, nuoret eivät tule tapaamisiin ja hukkakäyntimäärät on suuria, asiakasmäärät kasvavat jatkuvasti, ei perinteinen kasvokkain tapaaminen ja vanhainaikainen virastobyrokratia ole enää tätä päivää Duurissakaan.

Mitkä ovat verkon mahdollisuudet viranomais-asiakas yhteistyössä Duurissa? Yksinkertaisena tarkoituksena helpottaa omaa työtä ja madaltaa asiakkaan kynnystä ottaa yhteyttä, kysyä kysymyksiä,…

Tarvitsemme työn kehittämiseen ja asiakkaiden tavoitettavuuden helpottamiseksi jonkinlaisen kanavan, mutta miten se luodaan? Miten saadaan asiakkaat käyttämään ko. palvelua? Mikä saa ihmiset liittymään tämän palvelun käyttäjäksi? Haasteena lisäksi tietosuoja-asiat liittyen nimenomaan siihen, miten paljon asiointia voidaan netissä hoitaa.

Yleisluontoista palvelua on vaikea antaa netissä jo ihan resursseistakin johtuen, joten tuotteen markkinointi olisi vain Duurin omille asiakkaille, samoin kuin käyttömahdollisuus. Vai?

Avoin palsta? Suljettu? Yleinen keskustelupalsta? Virkailija-asiakas palsta? Chatti? Sivut vain tiedotusta varten?

Kommentoikaa, kyselkää ja tarkentakaa! Tampereella leirinuotioilla nähdään!

Terveisin, Anna-Maija, Rosa, Johan, Sami ja Päivikki

7 Responses to Minisession pohjustus: Miten houkutella nuoria viranomaisten verkkopalveluiden pariin

 1. Juho Kauppi sanoo:

  Minulla on ratkaisu teille. Nuotiolla nähdään. Jutellaan lisää hehkutusvaiheen jälkeen polttopuista, elävästä tulesta.

 2. Kristiina Aho sanoo:

  Duurin toimintaan liittyy ajatus siitä, että viranomainen omien mahdollisuuksiensa rajoissa toimii mahdollistajana ja haastaa nuoria aktiivisiksi toimijoiksi. Viranomaistyönä voidaan tehdä vain pieni osa siitä mitä ihminen tarvitsee löytääkseen itselleen tilaa sosiaalisissa yhteyksissä, kouluttautuakseen ja päästäkseen työelämään. Siksi tarvitsemme myös monia erilaisia välineitä ja kanavia, joiden pariin ohjata nuoria, jotta he löytäisivät itselleen sopivia rakentavia yhteisöjä. Luovaa ajattelua tarvitaan, että huomaamme missä kohtaa voisimme tehdä toisin kuin on ennen toimittu!

 3. Olisiko esm Habbon Hubusta ja Galtsun nettipoliisista omaksuttavissa jotain? Kieltämättä vaativa kohderyhmä :) olisi kiintoisaa osallistua mähkintään, mutta saatan olla adacemic trackilla.

 4. Juho Kauppi sanoo:

  Miten olisi asiakaslähtöinen ratkaisu? Miten olisi, jos kysyisitte itse nuorilta miten heitä voisi auttaa parhaiten?

  Mitä jos keräisimme yhteen 3% aktiivisimmista nuorista ja rakentaisimme niitä palveluja viranomaisten ja nuorten yhteiskäyttöön? Nonstop koulutus/ työosuuskuntaharjoittelu rakentaen ja moderoiden palveluja. Olisiko meillä vuoden päästä jo paljon suurempi aktiivisuusprosentti nuorten keskuudessa?

 5. Anne Rongas sanoo:

  Moi, olisi varmaan hyvä myös valtakunnallisesti keksiä yhdessä noita keinoja, kun esim. Facebook on globaali toimintapaikka ja maanlaajuinen ja jos nuorisolle on netissä monta erilaista Meille-töitä-paikkaa, niin ei netistä hahmotu, että onko kyse Uudenmaan tai Satakunnan jutuista, jossa on alkamassa Työtä Meille Nyt ja Heti: http://mapoyri.wordpress.com/

 6. Juho Kauppi sanoo:

  Ilman muuta pitää olla valtakunnallinen. Pilotti voidaan tehdä jossakin ystävällismielisessä maakunnassa. Hankkeemme idea on kouluttaa uusia NUORIA osaajia, lähtövalmiuksina tarvitsee olla halua ja intoa. Oppimisen ekosysteemi, joka samalla ruokkii työelämän tarpeita ja sivutuotteena rakentaa parempaa palveluyhteiskuntaa myös nuoret huomioonottaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>