Modernin yhdistyksen työvälineet

Internetin läpimurron myötä myös yhdistystoiminta on murroksessa. Nuoria on vaikea saada toimintaan mukaan ja yhdistystoiminta on monessa tapauksessa korvautunut ns. kevytaktivismilla. Leo Straniuksen sanoin ”[k]un suomalaista kansalaistoimintaa ovat perinteisesti leimanneet läheinen kytkentä valtioon, yhdistysmuotoisuus ja hallinnon hierarkkisuus, uudenlaisen aktivismin keskiössä on yksittäinen ihminen.” (HS Vieraskynä 1.7.2008)

Uusista vaikuttamisen tavoista huolimatta vain rekisteröidyt yhdistykset ovat Suomessa oikeuskelpoisia ja asioiden edistäminen vaatii usein yhdistyksen perustamista. Millaiset työvälineet auttaisivat houkuttelemaan etenkin nuoria mukaan?

Sessiossa pohditaan yhdessä, millaisia välineitä nykyaikainen, usein hajautetusti toimiva järjestö toimintansa tueksi kaipaa. Mitä välineitä on olemassa, mitä uusia tarvittaisiin? Session aikana voidaan etsiä ja jakaa parhaita käytäntöjä muun muassa seuraavien asioiden hoitamiseen:

 • tietojen jakaminen hallituksen ja jäsenten kesken
 • www-sivujen julkaiseminen
 • jäsenrekisterin ylläpito
 • näkyvyys sosiaalisessa mediassa
 • tapahtumista tiedottaminen ja niiden hallinnoiminen
 • asioista päättäminen sähköisesti

Yritykseni tarjoaa yhdistyksille FloMembers-jäsenrekisteripalvelua. Session aikana pohditaan, miten yhteisön voima voitaisiin saada FloMembersin kehittelyyn paremmin mukaan. Ainakin osa sovelluksen lähdekoodista on tarkoitus julkaista, jolloin kuka tahansa voisi osallistua palvelun jatkokehitykseen.

4 Responses to Modernin yhdistyksen työvälineet

 1. Antti Poikola sanoo:

  Odotan innolla sessiota!
  Ehdin jo availla aiheesta keskustelua Qaikun puolella, ennen kuin tiesin, että olet tulossa Nettiajan Kansalaisyhteiskuntaan: http://www.qaiku.com/go/93w8/

 2. Pingback: Tunnelma tiivistyy | Mahdollista

 3. Kiitokset session osallistujille! Muistiinpanot täällä:

  http://muistio.tieke.fi/rF2wOP1wMW

  -> tuli niin hyvää settiä että täytyy laajentaa tuo blogikirjoitukseksi.

 4. Pingback: Yhdistyksen verkkotyökalut | Mahdollista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>