Oppimisen ilo, osaamisen autuus

Mitä jos koulun ja koulutuksen sijaan olisikin kyse oppimisesta ja osaamisesta? Jos koulutuskeskukset olisivatkin osaamisyhteisöjä? Somea Oy tuo täydennys- ja työvoimapoliittiseen koulutukseen oppimisen ilon ja osaamisen autuuden. Ei enää kalvosulkeisia vaan jokainen oppija otetaan mukaan yhteisöllisen oppimisen ekosysteemiin. Jokaisella on annettavaa oppimistapahtumalle. Oppimisen ilo löydetään uudestaan. Oppiva ihminen on onnellinen ihminen.

NUORET MUKAAN TYÖELÄMÄÄN. NYT!-hankkeen idea on saada oppimisen ja voimaantumisen ekosysteemi käynnistettyä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten vetämiseksi takaisin yhteiskuntaan. Emme ole keksimässä pyörää uudestaan vaan opetamme ajamaan sillä. Ja nuoret saavat ajaa itse. Tekemällä oppii!

Kerroin näistä ajatuksistamme keväällä Tampere-talon ESR- ja EAKR-rahoitusten informaatiotilaisuudessa. Pääsin  lavalla kysymään suoraan asiantuntijoilta, miten saisimme asiaamme eteenpäin? Vastaus oli aika lohduton, emme mitenkään. Siksi haemme kumppaneita, joiden kanssa voisimme parantaa maailmaa.

http://bit.ly/nuoretmukaan

Tietoja aiheesta Juho Kauppi

Social Innovations for Life. Tools for Democracy, Involvement and Prevention of Social Exclusion. Open Source, Open Data, Open Knowledge.

2 Responses to Oppimisen ilo, osaamisen autuus

  1. ja tästä voi lukea hiemän lisä aiheesta.
    Terveisin,
    Jan-Erik FinlanderSomea Oy

  2. Pingback: Tunnelma tiivistyy | Mahdollista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>