Huumasta toivuttuamme

Viikko on kulunut Nettiajan kansalaisyhteiskunnan leiripäivästä. Uskoakseni en ole aivan väärässä, jos väitän, että aika moni jäi innostuneelle mielelle tapahtumasta ja odotuksia jatkoon on.

Huumasta toipumisen ohella olen lukenut läpialkupäivän café-session kooste-fläppejä (Löytyy Flickeristä tagilla nettikansa) ja leirinuotioiden muistiinpanoja (linkit minisessioiden sivulla). Päivän antia pitänee vielä sulatella lisää, mutta jotain voidaan jo sanoa jatkosta.

 • Uusi tapaaminen järjestetään keväällä, ehdotuksia ajasta ja paikasta otetaan vastaan
 • Kyuun ehdotus, että kaikki leirinuotiolaiset purkaisivat ajatuksiaan mahdollista.fi -blogiin on erittäin kannatettava! (kysykää minulta kirjoitusoikeuksia)
 • Muitakin verkkopaikkoja ja työkaluja voidaan ottaa tukemaan livetapaamisten välistä toimintaa, mm. wikiä on pyydetty ja sellainen tulee (wiki.mahdollista.fi)

Tampereen tapahtuman jälkihöyryt ehtivät jo tiivistyä Helsingissä sen verran, että maanantaina  11.10. joukko Nettidemokratia/Eduskunta/Avoin data/ -tyyppisten ideoiden taustahenkilöitä tapasi Eläinmuseon tiloissa (Jaakko tai Mikko lupasi blogata tästä).  Alla kuitenkin ote sähköpostani tälle demokratiaorientoituneelle nettikansalle, kiteyttää ajatuksiani tästä syntymässä olevasta verkostosta:

Mahtavaa, että yhteisen tekemisen meininkiä löytyi heti! Tampereen keikkaa järjestellessämme toivoimme salaa (ja ehkä julkisestikin), että jotain tämänkaltaista syntyisi ja syntyihän sitä, kun oikeat ihmiset kohtasivat.

Meillä on nyt uskoakseni käsillä orastava alku verkostolle, jonka jäsenet saattavat saada ajan mittaan suuriakin muutoksia aikaan. Voimme tukea toisiamme nettiajan kansalaisyhteiskunnan tuotekehityksessä! Verkostolla tarkoitan paitsi tämän meilin vastaanottajia, niin myös muita Tampereella olleita, sekä joukkoa ihmisiä, jotka eivät aikataulusyistä päässeet paikalle, mutta ilmoittivat jo etukäteen kiinnostuksensa tietää jatkosta. Diversiteetti on tärkeää, mukana on yrittäjähenkisiä ihmisiä, hallinnossa sisällä toimivia muutoksen tekijöitä, yksittäisiä aktiivisia kansalaisia ja ennenkaikkea erilaisia näkökulmia.

#nettikansa

5 Responses to Huumasta toivuttuamme

 1. Antti, kiitos ”mahdollistamisesta”. Sain henkistä potkua mikroduuni, mikroanalyysi, ja mikrouutiset hankkeiden edistämiseen. Innovaatiot kehittyvät hyvässä ilmapiirissä ja vuorovaiktuksessa. Molempia oli Tampereella rutkasti tarjolla. Testasimme mikroduuneja Etelä-Suomessa ja dokumentoimme omakohtaisia pilotteja syksyn kuluessa. Mikroduuni-blogissa on vihjeitä kehityksen suunnasta: http://valtatie.blogspot.com/ Hurja joukko avaa uusia polkuja kansalaisyhteiskuntamme kehittämiseksi. Kiitos, kiitos, kiitos kaikille mahdollistajille, innoittajille ja uusien porttien avaajille.

  Moi, moi!
  Helge

 2. Antti Poikola sanoo:

  Tampereen päivän päätteeksi pyysin kaikkia kirjoittamaan itselleen muistiin jonkin pienen konkreettisen seuraavan askeleen, henkisen sitoumuksen, joka veisi päivän aikana keskusteltuja asioita puheista teoiksi.

  Monet kysyivät, että miksei lupauksia kerätty tai julkistettu. Julkistan tässä oman luoaukseni ja haastan halukkaita liittymään seuraan, mikäli julkistus lisää toimintaa. Sinänsä uskon kyllä, että henkilökohtainen sitoumus voi olla yhtä lailla vaikuttava ja kysymyshä oli toivonmukaan pienestä konkreettisesta ja tehtävissä olevasta asiasta.

  Omani: Käyn kommentoimassa kaikkien niiden leirinuotioiden blogeja ja muistioita, joihin osallistuin.

 3. En ole unohtanut tätä itsekään. Nyt on vain vuoden tärkein tapahtuma työn alla ja aika kaikkeen muuhun on kortilla. Tervetuloa vain Helsingin Musiikkimessuille katsomaan kenet tituleerataan cosplayn vuoden 2011 MM-joukkueeksi.

  Viimeistään tuon jälkeen hahmottelen ideani ylös ja se on semmoinen projekti, jota ei tee kukaan meistä yksin – tai vaikka voisikin tehdä, ei se ajaisi silloin tarkoitustaan.

 4. Otso Kivekäs sanoo:

  Antti, laita tänne mailimuistutukset kirjoittajalle aina kun hänen blogaustaan kommentoidaan. Silloin huomaisi vastatakin, kun eihän sitä nyt omia tekstejään tule aktiivistei luettua niin ei vastauksia huomaa. Ehkä myös muistutukset vastauksista teksteihin, joihin on kommentoinut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>