Sauna 2010 –päättäjäkurssin julkaisu

Leo Stranius kiteyttää blogissaan Sauna 2010 -päättäjäkurssin antia.

Leo Stranius kiteyttää blogissaan Sauna 2010 -päättäjäkurssin antia.

Demos Helsinki ja Ajatuspaja e2 järjestivät elokuun lopulla Sauna 2010 -kurssin, jossa melko keskeisessä osassa olivat teemat, joihin myös Nettiajan kansalaisyhteiskunnan leiripäivässä pureuduttiin. Osin myös samoja ihmisiä oli paikalla molemmissa tilaisuuksissa, ainakin Iikka Lovio, Sami Majaniemi, Mikko Rissanen ja allekirjoittanut (kenetköhän unohdin :/). Leo Stranius, jolta lainasin viereisen kuvan kiteytti Sauna -kurssin antia blogissaan 1.9.2010. Nyt kurssin tuloksia on kasattu julkaisuksi, jonka julkistamistilaisuus on ensi torstaina 11.11.2010. Valitettavasti tilaisuudesta ei ole videostriimiä luvassa, mutta paikanpäälle pääsevät saavat myös kahvit.


Raportin julkistustilaisuus torstaina 11.11. klo 10.00-11.30., Ravintola Ateljé Finne, Arkadiankatu 14, Helsinki

Demos Helsinki ja Ajatuspaja e2 julkaisevat puheenvuoron Sauna 2010 –päättäjäkurssin keskusteluiden pohjalta. Kansalaisyhteiskunnan tuotekehitykseen paneutui 30.-31.8.2010 Tuusulan Gustavelundissa järjestetyssä Saunassa viisikymmentä päättäjää, tutkijaa ja tekijää yhteiskunnan eri sektoreilta. Vastauksena ihmisten poliittisten tarpeiden muutokseen kurssilla kehitettiin yhdessä useita tulevaisuuden osallistumisen ja vaikuttamisen edellytyksiä parantavia toimenpiteitä.

Tämä raportti esittelee näistä toimenpiteistä seitsemän. Nämä toimenpiteet eivät yksin vastaa kaikkiin käsillä oleviin politiikan ja demokratian ongelmiin. Eri näkökulmista ne kaikki kuitenkin kuvaavat sitä kansalaisuuden muutosta, johon meidän on yhteiskuntana pakko vastata.

Sauna 2010 –kurssin pääyhteistyökumppaneita olivat oikeusministeriön demokratia- ja kieliasioiden yksikkö, kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta sekä Suomen Kuntaliitto. Kurssia tukivat myös Tankesmedjan Lokus ja Sisäasianministeriön oikeusyksikkö.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja mukaan mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset ma 8.11. mennessä osoitteeseen info[a]e2.fi

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Tommi Laitio, Demos Helsinki
GSM 050 563 4950
tommi.laitio[a]demos.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>