Sopimuskone

Eihän nyt työstä sopimiseen saisi kulua enempää aikaa, kuin itse homman tekemiseen.

Video valottaa erinomaisella tavalla muun muassa Mikroduunin toimivuuden kannalta olennaista palikkaa nimeltä Sopimuskone.

Kansalaistili / Sopimuskone by ubiVida from ubiVida on Vimeo.

Sopimuskonetta voisi tarvita työmarkkinoiden lisäksi esimerkiksi finanssimarkkinoilla. Jotain sen tyylistä esittääkin Jaron Lanier Et ole koje -manifestissaan. Manifestissa Lanier pyrkii nostamaan esiin laumasieluisuuden, sirpaleisuuden, pesämielen ja muiden digiajan ilmiöiden pimeitä puolia, mutta finanssimarkkinoiden sopimuskoneen hän esittää yhtenä pitkän tähtäimen projektina, joka voisi auttaa. Ajatuksena on, että jos sopimukset pystyttäisiin ohjelmoimaan eksaktisti ihmisten ymmärrys monimutkaisten rahoitusinstrumenttien toiminnasta lisääntyisi ja rahoituskriisit vähenisivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>