Kerro kantasi kansalaisaloitteesta

Oikeusministeriön työryhmä kerää kansalaisten kommentteja siitä, millainen on toimiva menettely kansalaisaloitteen tekemiseksi. Työryhmä on valmistelemassa lakiehdotusta valtiollisesta aloitemenettelystä. Keskustelua käydään oikeusministeriön uudessa testipalvelussa internetissä osoitteessa www.kerrokantasi.fi.
Eduskunnassa on paraikaa käsiteltävänä perustuslain muutosesitys, jonka mukaan vähintään 50 000 äänioikeutettua Suomen kansalaista voisi tehdä eduskunnalle aloitteen lain säätämiseksi. Kansalaisaloitteen tarkoituksena on vahvistaa kansalaisten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.

Työryhmä on jo kuullut valmistelussa kansalaisjärjestöjä ja toivoo nyt kansalaisten osallistuvan keskusteluun. Kerrokantasi.fi-sivustolla voi kertoa mielipiteensä muun muassa siitä, millaisiin asioihin kansalaisaloite voisi sopia ja voitaisiinko allekirjoitukset kerätä myös sähköisesti.

Kerrokantasi.fi-testipalvelu on sosiaalista mediaa hyödyntävä keskustelufoorumi, jossa kerätään kokemuksia kansalaisten ja hallinnon vuorovaikutuksesta verkkopalvelussa. Saatuja kokemuksia hyödynnetään vanhan Otakantaa.fi-keskustelufoorumin jatkokehittämisessä. Keskustelufoorumeiden tarkoituksena on kerätä kansalaisten mielipiteitä lakiesitysten ja hankkeiden valmistelutyöhön.

Oikeusministeriön toteuttama Kerrokantasi.fi-palvelun testaus on osa Sähköinen asiointi ja demokratia (SADe) -ohjelmaa.

Keskustelu on auki 31. tammikuuta 2011 asti.

www.kerrokantasi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>