Nettikansan kalenteria 2011

Nettikansaa Tampereella 6.10.2010 (Kuva Mikko/Biomi Flickr)

Tavoite on muodostaa verkosto, ei virtuaaliverkostoa, tämän takia viestimme verkossa, mutta myös aika-ajoin tapaamme livenä.

Vuoden 2011 aikana järjestetään yksi suurempi Nettikansan tapahtuma (mahdollisesti vuoden 2011 MindTrek -konferenssin yhteydessä 28.-30.9.2011 Tampereella), sekä paikallisia ja temaattisia tapahtumia. Kuten tähänkin asti, nousee tapahtumien sisältö verkostosta ja kuka tahansa saa ehdottaa teemaa ja kutsua ihmisiä kokoon. Verkoston kätilönä allekirjoittanut tukee tapahtumien järjestelyä.

Uuden keksiminen ei sinänsä vielä riitä, vaan asioita pitää jaksaa myös tehdä valmiiksi”. Pitkäjänteisen yhteiskehittelyn tukemiseksi järjestetään nettikansan puitteissa noin kerran kuussa tapahtumia, joissa pureudutaan syvemmälle ja viedään eteenpäin sellaisia teemoja joidenka ympärillä on Nettikansa -verkoston puitteissa esiintynyt mielenkiintoa useammalta taholta. Samalla näitä teemoja voidaan esitellä laajemmalle yleisölle.

Ainakin allaolevien teemojen ympärille todennäköisesti kokoonnutaan tämän vuoden aikana, ennemmin tai myöhemmin. Otsikoiden linkit johtavat käytyihin keskusteluihin Nettikansan Yammer-kanavalla, jonne halukkaat saavat kutsun lähettämällä sähköpostia minulle ( antti.poikola[a]gmail.com ).

#Avoin demokratia

Avoin demokratia teemana yhdistää monia Nettiajan kansalaisyhteiskunta -leiripäivään osallistuneita tahoja. Tämän teeman puitteissa on tehty jo muun muassa eduskunnalle datanavauspyyntö ja aloitettu yhteydenpito Oikeusministeriö koordinoiman osallistumisympäristöhankkeen kanssa.

  • Teemassa mukana tähän mennessä: Biomi.org, Flo Apps Oy, Kansanmuisti.fi, Opasnet.org, Pikkuparlamentti.fi, Simupedia.com, Vaalilupausarkisto, Asialista, Veropuu, Verkkodemokratiaseura, Oikeusministeriö ja Eduskunta.
  • Tapaaminen: Helmikuussa Tampereella

#Yhteisöllinen kuluttaminen

Yhteisöllinen kuluttajuus tarkoittaa liikehdintää, jossa ihmiset enenevässä määrin yhteiskäyttävät resurssejaan (esim. asunnot, autot, tavarat, taidot/palvelut). Maailmalla tämä ”collaborative consumption” -nimikkeellä kulkeva ilmiö on jo saavuttanut merkittävän jalansijan ja Suomessakin on lukuisia palveluita ja yhteisöjä, jotka toteuttavat ajattelumallia.

#Osallistuva kaupunkisuunnittelu

Joulun alla joukko kokemuksellisesta tiedosta ja kaupunkisuusuunnittelusta kiinnostuneita ihmisiä tapasi Yhdyskuntasuunnittelun tutkimuskeskuksessa (Ytk). Todettiin, että osallistuva kaupunkisuunnittelu sopisi teemaksi Nettikansa verkostoon. Tavoitteena olisi tuoda tutkimustieto mukaan yhteiskunnallista päätöksentekoa koskevaan keskusteluun. Vaikuttamisalueena voisi olla vaikkapa uudistuva kuntalaki ja SADe ohjelman rakennetun ympäristön ja asumisen palvelukokonaisuus.

#Nettikätilöinti

Leiripäivässä Anne Rongas ansiokkaasti avasi keskustelun nettiverkostojen innostamisesta, hoivaamisesta, kätilöinnistä ja moderoinnista. Millaista työtä tehdään sen eteen, että verkostot kukoistavat ja parhaalla tavalla tukevat jäseniään? Voiko itseorganisoitumista ohjata, entä voiko verkostokätilöintiä oppia tai opettaa?

  • Teemassa mukana tähän mennessä: Sometu, Nettikansa ja Anne Rongas, mukaan etsitään verkostokätilöitä erilaisista verkostoista
  • Tapaaminen: Toukokuussa 13-14.5. Otavassa

Muita teemoja, joille ei ole vielä sovittu tapaamista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>