Osallistuvaa kaupunkisuunnittelua Jyväskylässä

Helmikuussa 2011 perustuttu HUB Jyväskylä osuuskunta koordinoi seuraavien puolentoista kuukauden aikana laajaa osallistuvan kaupunkisuunnittelun projektia Jyväskylässä. Alla oleva teksti on julkaistu alunperin HUB Jyväskylän blogissa, julkaisen sen myös täällä, koska HUBilaisia kuuluu Nettikansaverkostoon ja kyseinen ”Kaupungin Kangas” -projekti sopii muutenkin uskoakseni kiinnostaa suuresti verkoston ihmisiä.

Laura Browne kirjoitti pari päivää sitten HUB Jyväskylän ensimmäisestä projektista ”Kaupungin Kangas” osallistuvan kaupunkisuunnittelun ideoidenkeruuprojektista. Projekti julkistetaan virallisesti huomenna 17.12. tehdasmiljöössä pidettävän lehdistötilaisuuden yhteydessä. Tässä esimakuna tulevasta Jyväskylän Kaupunkirakennepalveluiden Anne Sandelin kertoo alueen suunnittelun lähtöjohdista slidecast -esityksellä.

Alueen suunnittelu on aivan alkuvaiheissa ja nyt haetaan uudella tavalla kansalaisten näkemyksiä vahvasti etukenossa. Toki asukkaita on Jyväskylässä kuultu ennenkin, johan sitä lakikin edellyttää, mutta useinmiten asukkaiden osallistumismahdollisuudet avataan vasta projektien jo edettyä pidemmälle.

Tavoitteena on kerätä mahdollisimman laaja-alaisesti yksittäisiltä kansalaisilta, olemassa olevilta yhteisöiltä ja vain tätä tarkoitusta varten kokoontuneilta ryhmiltä.

Lehdistötilaisuus, jossa projekti julkistetaan pidetään torstaina 17.2. klo 12-13, mikäli verkkoyhteys sen sallii pyrimme välittämään tilaisuudesta tosiaikaista videokuvaa Bambuser-kanavalla.

Yksi vastaus aiheeseen Osallistuvaa kaupunkisuunnittelua Jyväskylässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>