Avoin data ja vaalikoneet

Avoimemman päätöksenteon puolestapuhuja, Kansan muisti ry, järjesti keskiviikkona 30.3.2011 keskustelutilaisuuden avoimesta datasta ja vaalikoneista. Paneelikeskustelussa oli mukana yhteiskunnallisen vaikuttamisen sekä avoimen datan asiantuntijoita ja vaalikoneiden edustajat eri medioista. Tilaisuus oli osa Nettiajan kansalaisyhteiskunnan verkoston (Nettikansa) toimintaa. Panelistit ovat: Kari Haakana / YLE, Sami Ruokangas / MTV3, Esa Mäkinen / HS, Sami Majaniemi / Opasnet ja Juha Mattila / Keskusvaalikone.

Keskustelusta oli suora verkkolähetys Bambuser-palvelussa (apoikolan Bambuser-kanava) ja suurin osa keskustelusta on nähtävillä tällä sivulla tallenteena. Keskustelun taustakanavina toimivat Qaiku-keskusteluketju ja Twitter #nettikansa.

Linkit videotallenteisiin
Ajoittaisten lyhyiden verkkokatkosten takia tilaisuus tallentui useammassa lyhyemmässä jaksossa. Alla on upotettuna pisin pätkä paneelikeskustelusta ja linkit muihin lyhyempiin pätkiin löytyvät osoitteesta http://www.ehdolla.org/vaalikoneet-auki/

Kiitokset panelisteille, järjestäjille, tilat tarjonneelle HUB Helsingille ja kaikille tilaisuuteen osallistuneille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>