Veroeurojen seuranhakupalsta ja hallinnon urbaanilegendat avoimen datan talkoissa

adt

COSSin Avoimen datan talkoot kokoaa yhteen yritykset, opiskelijat, tutkijat, median, yhdistykset, poliitikot ja kaikki avoimesta datasta kiinnostuneet. Ota mukaan dataa, ideoita, ongelmia, ratkaisuja ja omaa osaamistasi, osasit sitten koodata, suunnitella tai vaikka visualisoida.

Työpajat pureutuvat avoimen datan yhteiskunnalliseen ja liiketoiminnalliseen potentiaaliin. Mitä datalla voi tehdä, miten se pitäisi tehdä, ja mitä vielä pitää tehdä, jotta hallinto toimeenpanee tietovarantojen avaamisen?

Avoimen demokratian savotta kokoaa Pirkanmaalaisten kansanedustajien vaalilupauksia ja tarkastelee puolueiden ohjelmia suhteessa puolueiden edustajien kollektiiviseen äänestyskäyttäytymiseen. Tampereen joukkoliikenteen rajapinta liftarille tarjoaa peukalokyydin ”informaation Hämeenkatua” Tampereen ääriin. Miten datalla voidaan edistää joukkoliikennettä? Entä mitkä urbaanilegendat hallinnon rattaista pitävät paikkansa? Miten datalla voidaan visualisoida yksittäisten prosessien etenemistä päätöksentekokoneistossa? Viimeisenä haetaan seuraa veroeuroille. Mistä löytyy liiketoimintamahdolllisuuksia, ja toimivatko markkinat tehokkaasti julkisten varojen käyttämiseksi? Edistääkö avoimuus julkista taloutta?

Tapahtuma järjestetään ke 18.5. klo 13 alkaen Uudella Tehtaalla, Tampereen Finlaysonilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja mukaan pääsee 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu tästä. Tilaisuuden alustaa tutkija ja avoimen datan pioneeri Petri Kola.

Nettietkot pidetään Qaikussa #opendata -kanavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>