Avoimen datan talkoot Jyväskylässä 11.10

Jyväskylässä jalostetaan tiedosta uutta liiketoimintaa ja
yhteiskunnallisia palveluita

Avoimen datan talkoot 11.10 klo 12.30, Protomo, Ylistönmäentie 24, Jyväskylä

Tapahtuman sivulle ja ilmoittautumiseen

Yritysten ja julkisen hallinnon tuottama tieto synnyttää uutta liiketoimintaa ja yhteiskunnallisia palveluita. Avoimen datan talkoissa lähestytään aihetta edelläkävijöiden esimerkkien kautta. Tietovarantojen avaamiseen liittyviä tarpeita ja syntyviä hyötyjä pyritään konkretisoimaan ryhmätyöskentelyssä.

Talkoiden järjestelyihin osallistuu Apps4Finland -kilpailu, joka tuo avointa dataa esille nyt kolmatta kertaa. Kilpailussa haetaan parhaita ideoita, sovelluksia, visualisointeja ja olemassaolevien aineistojen avauksia. Viime vuonna palkittiin muun muassa sivusto, joka visualisoi eduskunnan äänestyksiä sekä välittää eduskunnan sivujen tietoja aiempaa helpompaa jatkojalostamista varten. Tänä vuonna kilpailuun on ehdotettu ideoita esimerkiksi sosiaaliseen kaupunkisuunnitteluun, joustavaan pysäköintimaksn maksamiseen ja julkisen sektorin organisaation mallintamiseen liittyen.

Yritysten omista prosesseista syntyvä data on liiketoiminnan raaka-aine jyväskyläläiselle Pengon Oy:lle. Esa Toivosen puheenvuorossa esitellään business intelligence -palvelujen liiketoimintamalleja ja pohditaan miten julkisen hallinnon tuottamista aineistoista voi tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Tamperelaisen Avanto Insight Oy:n Johan Laitinen esittelee yrityksen julkisia aineistoja hyödyntäviä verkkodemokratia-konsepteja. Esimerkiksi tarinahaku-sovellus visualisoi pöytäkirja-aineistoista päätösprosessien kulun.

Tapahtuman lopussa suunnitellaan agendaa Jyväskylän alueen toimintaa varten. Minkälaista yhteistyötä yritykset, korkeakoulut, julkishallinto ja järjestöt voisivat tehdä paikallisesti, jotta Jyväskylästä tulisi mallikaupunki avoimen datan tarjonnassa ja hyödyntämisessä? Jyväskylässä toimii jo nyt yksi Suomen suurimmista avoimen datan sosiaalisen median yhteisöistä, mutta konkreettista toimintaa on vielä vähän.

Tervetuloa mukaan,

Raimo Muurinen,
tapahtuman tuottaja
Avanto Insight Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>