Demokratiapalkinto 2011 vapaaehtoistoimijalle – vielä ehtii ehdottaa palkinnon saajaa

Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuoden juhlistamiseksi ja vapaan kansalaistoiminnan merkityksen korostamiseksi oikeusministeriön Demokratiapalkinto myönnetään vuonna 2011 vapaaehtoisille. Palkinnonsaajaa voi ehdottaa vielä 16.10. saakka. Hakemuksia on tähän mennessä tullut jo lähes 200 kappaletta.

Vapaaehtoistoiminnasta apua saaneet tai henkilöt, jotka haluavat erityisesti kiittää jotain toimintaa, voivat ehdottaa palkinnon saajia. Palkinnon voi saada yksittäinen vapaaehtoinen tai vapaaehtoisten ryhmä, järjestö tai muu organisaatio. Demokratiapalkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäisen kerran ja myönnetään vastaisuudessa vuosittain eri teemoilla demokratiaa edistäneille tahoille.

Palkinnon tavoitteena vuonna 2011 on nostaa esiin vapaaehtoistoiminnan monipuolisuus ja merkitys ihmisille, yhteiskunnalle sekä kansalaisvaikuttamiselle. Vuoden 2011 palkinto toteutetaan oikeusministeriön, Vapaaehtoistoiminnan vuoden 2011/Suomen Nuorisoyhteistyö -Allianssin, Raha-automaattiyhdistyksen ja Yleisradion yhteistyönä.

Palkintoehdokkaiksi kerätään onnistuneita esimerkkejä vapaaehtoistoiminnasta. Ehdokkaiden joukosta valitaan viisi palkittavaa toimijaa, jotka esimerkillään kertovat vapaaehtoistoiminnan monipuolisuudesta. Valinnan tekee vapaaehtoistoiminnan vuoden lähettiläistä koostuva raati: toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, kirjailija Juha Itkonen, näyttelijä Nicke Lignell sekä näyttelijä Eija Vilpas.

Palkintosumma on 10 000 euroa ja se jaetaan viiden palkittavan kesken. Palkituista tarinoista kuvataan kertomukset, jotka näytetään YLE:n Ykkösen aamu-tv:ssä marraskuussa. Palkinnot jaetaan 8.12. Helsingissä pidettävässä Vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaarissa.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi kerätään 15.9.-16.10.2011. Ehdokkaita voi ilmoittaa osoitteessa www.tuntitili.fi tai numerosta 044 416 5289 tilattavalla lomakkeella.

Lisätietoa: http://www.tuntitilli.fi. Raadin jäsenten haastatteluja ja vapaaehtoistoiminnan tunnelmia voi katsoa Yle Areenasta (http://areena.yle.fi/video/1317359751949).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>