Hyvin netitetty? – Sorsastus livetapahtuman verkko-osallistumisesta

Suurestakin auditoriotilaisuudesta, jossa paikalla oleva yleisö on käytännön syistä lähinnä kuuntelijan roolissa voi verkko-osallistumismahdollisuuden ansiosta syntyä vuorovaikutteinen ja keskusteleva tilaisuus. Mitä tulee huomioida, jotta verkko-osallistuminen on muutakin, kuin vain etäseurannan mahdollistamista - livetilaisuus muuttuukin alustaksi laajemmalle keskustelulle?

Sorsastelen neuvoja, jotka laitetaan koekäyttöön 14.3. järjestettävässä Sitran Uusi Demokratia -tapahtumassa ja teen ideoista yhteenvedon kaikkien tapahtumajärjestäjien käytettäväksi. Tavoitteena on muuttaa suomalaista konferenssi-seminaari-tilaisuus-kulttuuria modernimmaksi.

Kertokaa vapaasti kokemusianne kommenttiosiossa, Facebookissa Sometime -ryhmässä tai suoraan Tieken muistiossa, jonne teen yhteenvetoa aiheesta http://nettikansa.muistio.tieke.fi/netitys

 • Käytännön kokemuksia: Millaisia hyviä ja huonoja kokemuksia sinulla on tapahtumista, joissa on ollut merkittävää verkko-osallistumista?
 • Verkkoyleisön huomioiminen livetilaisuudessa: Mitä tilaisuudessa fyysisesti paikalla olevien juontajien, järjestelijöiden ja esiintyjien pitää huomioida?
  • Nostaa verkkoyleisön kommentteja ja kysymyksiä esiintyjille, toistaa liveyleisön kysymykset tarvittaessa niin, että verkkoyleisö kuulee, puhua ja tervehtiä verkkoyleisöä…
 • Työkalut: Mitkä työkaluja verkko-osallistumiseen on, mitkä ovat niiden hyviä ja huonoja puolia?
  • Ustream, Bambuser, Goodmood, Adobe Connect…
  • Paluukunavana Facebook, Twitter hashtag, Google+, Qaiku, Etherpad…
 • Kuva, ääni ja muu tekniikka: Checklist laadukkaan verkkolähetyksen tekemiseen?
  • Äänenenlaatu on ensisijaista, vaikka olisi kuinka loistava kuva, niin ei auta, jos ääni ei kuulu tai tökkii…
 • Liverapostointi ja verkkokeskustelun ruokkiminen: Millainen tilaisuuksiin ja tapahtumiin liittyvä verkkokeskustelu on hyvää, voiko keskustelua jotenkin ohjata hyvään suuntaan?
  • Puhujakohtaiset liveraportointiketjut, kysymysten esittäminen verkkoyleisöllä, kannustaa verkkoyleisöä kaivamaan esille esityksiin liittyviä linkkejä ja materiaalia…
 • Valmiit netitysoppaat: Mitä aiheesta jo kirjoitettu ja selvitetty jotain jossain muualla?

4 Responses to Hyvin netitetty? – Sorsastus livetapahtuman verkko-osallistumisesta

 1. Haluaisin nähdä paikan päällä ja verkosta osallistuville mahdollisuuden tekstimuotoisten kommenttien lähettämiseen ja esittämiseen yleisön näkemälle valkokankaalle. Kirjoitinkin tarkemmin tänne!.

 2. Tuija Aalto sanoo:

  Kirjoittelin pari vuotta sitten omista kokemuksista tänne. Havaintoja ainakin miehitystarpeista kannattaa vertailla omiin kokemuksiin.

  Tiimissä on miehitettävä seuraavat roolit (kaikissa tuotannoissa ei kaikkia rooleja tai toisaalta joissain voi olla vielä muita rooleja).

  Tuottaja (kokonaisvastuu roolittamisesta niin että kaikki tehtävät tulevat tehdyksi)
  Tekniikan vastaava
  Kuvaaja
  Juontaja
  Verkkoisäntä/moderaattori
  Kimppamuistiinpanojen kirjoittaja, selostaja
  Osallistuja-keskustelija

 3. Ilse Skog sanoo:

  Hei,
  minäkin mietin, että olisiko webinaari hyvä henkilöstön ja johdon keskustelutilaisuuksissa. Paikalle ei tule monikaan – eikä connectprossakaan moni ole.

  Jonkinlainen uusi tapa juontoineen ja haastatteluineen voisi olla toimivampi.
  t. Ilse Skog

  • Gertie sanoo:

   Tu est toute belle dans cette tenue et très chic comme toujours !!Il faut à tous prix que je teste ces collants, il ont l&qa;uorsir top dis moi.Bisous bisous et à +

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>