Leiripäivä

Tervetuloa Nettiajan kansalaisyhteiskunnan leiripäivään 2012!

Aika ja paikka: Tiistaina 28.2. 2012, klo 12 alkaen (Helsinki, Uunisaari)
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Leiripäivä 2012 ja Antti Poikola (antti.poikola[at]gmail.com, 044 3375439)

Ohjelma

Ohjelma kestää klo 12-17, välissä on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen.

 

 

 

 

 Leiripäivä 2010

6.10.2010 (MindTrek -konferenssia edeltävä päivä) Tampereella

Aktiivinen kansalaisuus, mahdollistava hallinto, osallistuminen, avoimet datavarannot, lähidemokratia, verkkodemokratia, organisaatiorajat ylittävä yhteistyö, vertaistuotanto, joukkovoima…

Teknologia tuo uusia mahdollisuuksia myös kansalaisvaikuttamiseen ja yhteisten asioiden hoitamiseen. Mahdollisuuksien hyödyntäminen ja toimivat toteutukset lähtevät ennakkoluulottomista uuden kokeilijoista.

Nettiajan kansalaisyhteiskunta -tapahtuma on luova ja inspiroiva Barcamp tyyppinen verkostoitumis- ja kehittämispäivä. Tavoitteena on synnyttää avoimessa ilmapiirissä ristiinpölytys ideoista ja ajatuksista.

Ohjelma

Katso koko ohjelma täältä.

Päivän aikana osallistujilla on mahdollisuus tuoda omaan toimintaansa liittyvä kehityshaaste keskusteltavaksi tunnin mittaisissa minisessioissa. Muun osan päivästä osallistujat lainaavat aivojaan muiden tuomien haasteiden ratkomiseen. Luvassa ei siis ole puhuvia päitä ja pönötystä, vaan avointa vuorovaikutusta, ispiraatiota ja käytännön kokemusten jakamista.

Osallistuminen

Katso osallistumis- ja ilmoittautunisohjeet täältä.

Tapahtumaa järjesteltäessä on heitetty verkot vesille kysytty: Mitä hyvää ja todellista nettiajan kansalaisyhteiskunnan toimintaa Suomesta löytyy? Paikalle on tulossa nettiajan kansalaistoimintaan ja verkkodemokratiaan vihkiytyneitä tekijöitä niin järjestöistä, avoimista yhteisöistä, kuin julkishallinnostakin. Yhdistävänä tekijänä on osallistujien vahva kutina ja halu hyödyntää verkkoa oman yhteiskunnallisen hankkeensa kehityksessä.

Osallistuminen on maksutonta tunnin mittaisten pienryhmäkeskusteluiden vetäjille. Muille henkilöosallistujille maksu on 50 Euroa ja yhteisöjen edustajille 200 Euroa.

Verkosto

Nettiajan kansalaisyhteiskunta -tapahtuma toimii lähtölaukauksena verkostolle, joka mahdollistaa jatkuvan vuorovaikutuksen ja toisiltaan oppimisen niiden yksilöiden ja yhteisöjen kesken, jotka ovat Suomessa toimineet uudenlaisten kansalaisvaikuttamisen muotojen parissa. Verkoston käynnistymistä ja toimintaa tukee Otavan Opisto osana Avoimet verkostot oppimiseen (AVO) -hanketta.

Tutustu verkostoon täällä.