26.8.2011: Moderni järjestö

Työpaja 2010 luvun yhdistystoiminnan työkaluista ja menetelmistä

Aika: Perjantaina 26.8. 2011, klo 12.00 alkaen
Paikka: Helsinki, HUB Helsingin tilat, Annankatu 31-33 c 2. kerros
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt (verkkolähetystä saa seurata vapaasti)
Verkkolähetys: Livevideo Bambuser-kanavalla
Verkkokeskustelu: Tapahtuman sivu facebookissa, Google Plussassa ja Twitterissä #nettikansa

Teemu Ropponen kysyy avoimella Qaiku-kanavalla

Teemu Ropponen kysyy avoimella Qaiku-kanavalla

Millaista toimintakulttuuria ja välineitä nykyaikainen, usein hajautetusti toimiva järjestö toimintansa tueksi kaipaa? Onko sosiaalinen media vain viestintää ja parempaa näkyvyyttä, vai voisiko yhdistyksen toimintaa virtualisoida enemmänkin?

Moderni järjestö -työpajassa jaetaan kokemuksia ja luodaan visiota 2010-luvun modernisti toimivasta järjestöstä. Millainen olisi yhdistys, joka osaisi parhaiten ottaa ilon ja hyödyn irti niistä mahdollisuuksista, joita verkko tarjoaa?

Yhdistyksiä on tietysti moneen lähtöön, eikä mikään yksi toimintamalli tai työkalu sovellu kaikille. On kuitenkin monenlaisille yhdistyksille yhteisiä tarpeita ja niihin soveltuvia toimintamalleja ja verkkotyökaluja. Tällaisia ovat muun muassa siäsinen ja ulkoinen viestintä, enemmän tai vähemmän vapaamuotoinen keskustelu, tiedon yhteistuottaminen ja yhteiskirjoittaminen, jäsenhallinta, taloushallinta, etäosallistuminen jne.

Olemassaolevilla yhdistyksillä on myös olemassaoleva toimintakulttuuri, jota ei voi, eikä kannatakaan hetkessä muuttaa. Uusia yhdistyksiä perustetaan ja vanhatkin muuttavat toimintatapojaan. Tässä työpajassa on tarkoitus hetkeksi päästää irti arjesta ja nostaa tarkasteluhorisonttia kauemmas – mihin suuntaan olemme menossa?

Työpajan koollekutsujina toimii Flo Apps Oy. Tilaisuus on osa Nettiajan kansalaisyhteiskunnan verkoston (Nettikansa) toimintaa.

Ohjelma

12:00 – 13:15 Yleisötilaisuus ja alustukset
Tapahtuman avaus – Ilkka Jokipii
Lyhyt johdatus päivän teemaan – Antti Poikola
Miten nettisovellukset voisivat auttaa urheiluseuratyön arjessa? – Mikko Mäntylä (HNMKY)
Avoimen lähdekoodin jäsenrekisteri yhdistyksen verkkotyökaluna – Tapio Nurminen (Flo Apps Oy)
Osallistujien esittelyt ja keskustelua

13:15 – 13:45 Kahvi ja välipalatarjoitu
Jutustelua ja verkostoitumista, sekä kahvia ja terveellinen välipala

13:45 – 16:00 Ryhmätyö
Ohjatun ryhmätyöosuuden aikana luodaan visio siitä, millainen olisi 2010-luvun modernisti toimiva järjestö, joka on onnistunut hyödyntämään verkon mahdollisuuksia. Kaikilla osallistujilla on varmasti annettavaa ja opittavaa. Mukana ryhmätyötä fasilitoimassa on sosiaalisen median tuntijoita ja järjestötoiminnan ammattilaisia.

Tilaisuuteen osallistuminen

Tilaisuus on suunnattu yhdistys- ja järjestötyötä tunteville henkilöille, joilla on halua oppia ja jakaa kokemuksia erilaisten verkkotyökalujen ja niiden käyttöön liittyvän kulttuurin kehittämisestä järjestöissä. Tilarajoitusten vuoksi paikanpäälle mahtuu enintään 25 osallistujaa, mutta tilaisuutta voi seurata ja osallistua myös verkkolähetyksen kautta. Verkkolähetyksestä huolehtii Otavan Opisto. Verkko-osallistumiseen tarvittavat linkit julkaistaan tämän sivun ylälaidassa.

Lisätietoja antavat:

  • Antti Poikola (Otavan Opisto – Nettikansa -verkosto), antti.poikola[a]gmail.com, +35844 337 5439
  • Ilkka Jokipii (Flo Apps Oy), ilkka.jokipii[a]floapps.com

Artikkeleita ja keskustelunavauksia

Kommentointi on suljettu