Osallistumisympäristön kehittäjäyhteisö

Oikeusministeriön koordinoiman Osallistumisympäristöprojektin (OSY) tavoitteena on helpottaa vuorovaikutusta kansalaisten ja viranomaisten kesken ja parantaa kansalaisten osallistumismahdollisuuksia – kunnallisella ja valtakunnallisella tasolla.Tämä toteutetaan modernisoimalla verkko-osallistumisen työkaluja ja –prosesseja kokonaisuudeksi, joka on kansalaisille ja viranomaisille miellyttävä käyttää ja ottaa mukaan osaksi omaa toimintaa. OSY on osa laajempaa Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe).

Kevään 2011 aikana määrittelyn kohteena ovat mm. tulevan osallistumisympäristön alusta, kansalais-/kuntalaisaloite, kuulemispalvelut sekä neuvoa-antava äänestäminen – nämä toteutetaan 2011-2013. Työn onnistumisen kannalta on tärkeää, että toimitaan viranomaisten ja virastojen lisäksi kansalaiset, kehittäjät ja markkinat ovat mukana prosessissa. Tätä varten on olemassa hankkeen nk. kansalaisraati ja kehittäjäyhteisö. Kehittäjäyhteisön ensimmäinen tapaaminen on Tampereella 14.2.

Avoin kehittäjäyhteisö rakentuu toimijoista, joilla on erityistä asiantuntemusta verkkodemokratian kehittämiseen joko verkkodemokratian teknisten työkalujen, prosessien tai kansalaisyhteiskunnan tarpeiden näkökulmasta. Kehittäjäyhteisö toimii verkostomaisesti ja sen työskentelymuodot vaihtelevat hankkeen eri osaprojekteissa. Kehittämisyhteisölle järjestetään työpaja 1-2 kertaa vuodessa. Kehittäjäyhteisö (ts. asiantuntija-arvioijat) tekevät hanketta koskevia ehdotuksia sekä arvioivat hanketta sen edetessä ja perustavat arvionsa olemassa. verkkopalvelun laatukriteeristöön, virallisiin standardeihin ja alan hyviin käytäntöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>