Leiripäivä 2012

Tervetuloa Nettiajan kansalaisyhteiskunnan leiripäivään 2012!

Siellä verkostoissa toimiminen ja omin voimin tekeminen kohtavat osallistumisen, demokratian ja vaikuttamisen.

Aika ja paikka:Tiistaina 28.2. 2012, klo 12 alkaen
Helsinki, Uunisaari
Verkko-osallistumislinkki: http://otavanopisto.adobeconnect.com/nettikansa/ (Kirjaudu kohdasta ”Enter as a Guest”)

Polku talviseen Uunisaareen Kuva: Miska Knapek (Flickr)

Vuonna 2010 Tampereella järjestetty Nettiajan kansalaisyhteiskunta -tapahtuma toimi lähtölaukauksena verkostolle, jonka tavoitteena on luoda puitteet ja kannustaa kokemusten jakamiseen ja ideoiden ristipölytykseen. Sittemmin alati kasvavaa kenttää on yritetty luoda tiiviimmäksi verkostoksi muun muassa sekä Sitran Uusi demokratia -kurssilla että Ominvoimin-projektissa. Selkeää yhteistä identiteettiä ei kuitenkaan ole onnistuttu hahmottamaan.

Yhteistä kuitenkin on:
Teknologia tuo uusia mahdollisuuksia myös kansalaisvaikuttamiseen ja yhteisten asioiden hoitamiseen. Mahdollisuuksien hyödyntäminen ja toimivat toteutukset lähtevät ennakkoluulottomista uuden kokeilijoista. Aktiivinen kansalaisuus, mahdollistava hallinto, tekemisen demokratia, kokeilukulttuuri, avoimet datavarannot, lähidemokratia, teemademokratia, verkkodemokratia, organisaatiorajat ylittävä yhteistyö, vertaistuotanto ja joukkovoima – näistä muodostuu se uusi kenttä, joka 2010-luvulla muuttaa yhteiskunnallista toimintaa.

Tämän kentän haluamme nyt tiivistää ja muotoilla sille yhteisen viestin tai oikeastaan viestejä. Se on tärkeää, koska uudenlaisesta yhdessä tekemisessä niin kansalaisten kesken kuin hallinnon kanssa – ”toiminnallisesta demokratiassa” – on sellaista arvoa, joka tekisi Suomesta paremman paikan elää ja asua. Tämä yhteinen viesti pitäisi saada kiteytettyä ja vietyä eteenpäin päättäjille: kaikille niille, joiden tulee ymmärtää ja jotka voivat tukea ja mahdollistaa tällaista toimintaa. Tilaisuudessa saat sparrausta myös hankkeesi viestin kiteyttämiseen ja markkinointiin.

Aikaansaatuja kiteytyksiä käytetään hyväksi muun muassa Sitran koostamassa demokratiakentän toiminnallisessa internet-visualisoinnissa, jota esitellään Sitran Uusi demokratia -foorumiin liittyvässä Uusi Demokratia -tapahtumassa 14.3., jonne on tulossa 250 virkamiestä, toimijaa, poliitikkoa ja muuta asianosaista.

Ohjelma

Ohjelma kestää klo 12-17, välissä on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen.

Tilaisuuteen osallistuminen

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Tilojen rajallisuuden takia (max. 50 henkilöä) tapahtumaan pyydetään ennakkoilmoittautumisia niiltä, jotka ovat tulossa paikanpäälle, ilmoittautuminen tapahtuu allaolevalla lomakkeella (sama lomake myös täällä). Osallistuminen on mahdollista myös Otavan Opiston tarjoaman Adobe Connect -verkkolähetyksen kautta (osallistumislinkki sivun ylälaidassa).

Lisätietoja antavat:

  • Antti Poikola (Otavan Opisto – Nettiajan kansalaisyhteiskunnan verkosto), antti.poikola[a]gmail.com, +358 44 337 5439
  • Riku Siivonen (Avaja Open Oy), Ominvoimin-projekti, riku.siivonen[a]gmail.com

Kommentointi on suljettu